Datingonet

Ja, vi är lite kluvna till Happy Pancake. Faktiskt.

Happy Pancake är en helt svensk datingsajt som sedan starten marknadsfört sig som gratis. Grundarna tycker att det är synd att man ska behöva betala för dating och inkomsterna till sajten kommer i stället i form av annonser och nyhetsbrev.

Happy Pancake har ett väldigt bra gränssnitt och en riktigt schysst sökfunktion. Här kan man t.o.m. göra en sökning på vilket land någon kommer ifrån. Så säg att du är invandrare och letar efter någon som är invandrare från samma land, då går du bara till "Utseende" under Avancerad sökning (japp, lite hemligt att lägga det under utseende, men i alla fall). Man får också en snabb överblick över profilerna och det finns många bra funktioner, t.ex. skicka flirtar, se vem som just loggade in, göra matchningar och snabbt se den allra väsentligaste informationen om en person. I det här avseendet tycker vi Happy Pancake är superbra, ja, faktiskt en av de bättre sajterna där ute och helt klart i klass med en betalsajt.

Men vi tänkte också att vi skulle ta och ta upp ämnet "klientel" här i vår recension. Det kanske är orättvist mot själva sajten, men vi gör det ändå. Här har vi sett en tydlig skillnad jämfört med betalsajterna. För det första är det många som säger att Pannkakan är en sajt för den som lite i hemlighet letar efter en KK men inte vill bli medlem på en sajt specifikt för att leta en sängkamrat. Man väljer i stället den mer diskreta Happy Pancake. Ofta är profilvalen "kort romans" och "vän" tecken på att någon inte letar efter någon att bli sambo eller gifta sig med, utan snarare söker efter ni-vet-vad. Som tjej får man dessutom mycket fler svar om man kryssat i något av dessa två alternativ.

Skillnaden mellan medlemmarna på denna gratis datingsajt och en sajt som kostar är att på sajter som Happy Pancake får man mycket fler meddelanden från medlemmar som bara skriver "hej läget?" och ingenting mer. Som inte är ute efter något seriöst fast de säger det. Som plötsligt slutar logga in och håller sig borta i månader. Som "bara ska titta runt lite" och aldrig vågar träffas i verkligheten. Tyvärr kanske det är lite så att gratis datingsajter för med sig den här typen av beteende. Det kan vara ett bra sätt att börja på, vem vet, du kanske hittar din själsfrände här? Men är du en person som tänkt massor kring dejting, skrivit listor på vad för typ av partner du letar efter, vet hur du ska gå tillväga för att söka reda på den rätta/rätte och har höga krav, ja, helt enkelt letar efter en partner med hög kvalitet - då skulle vi hellre rekommendera någon av betalsajterna. Faktiskt. Detta är dock vår erfarenhet.

Pannkakan är lite party, lite flyktig, lite på skoj, lättsam. Men den kanske inte är bra för den som lätt blir frustrerad över att inte komma vidare.

Detta är en personlig recension från några som dejtat mycket på Happy Pancake, hör gärna med andra som kanske har andra erfarenheter. Men vi skulle säga att det här inte är den bästa sajten för en tjej i åldern 30+ som vill träffa en något sånär jämnårig man och söker efter ett seriöst förhållande, kanske någon att skaffa barn med. Är du lite över 30 kan du förvänta dig flest svar från män i åldern 43 och uppåt, även om du kryssat i en övre åldersgräns under denna ålder. Det ska dock sägas att vi även känner par som träffats här och som varit lite till åren. ;)

Vi skulle säga att Pannkakan är ett bra datingsajt för nybörjare. Men hittar du ingen här, ge då inte upp utan testa i så fall en betalsajt, det kan vara en hel del skillnad.