Datingonet

Badoo i Sverige - en recension för alla er som funderar på att signa upp!

Badoo är en relativt ny gratis datingsajt som egentligen är internationell men som även finns i Sverige. Vissa funktioner behöver man dock krediter till. Vi känner redan flera par som träffats via den och just är på gång att flytta ihop! Badoo är lite mer party än de flesta andra sajter där ute. Det är ingen matchmakingsajt utan i stället fungerar den lite som appen Skout (svensk framgång) där man kan titta på en karta och se hur många i närheten av där man bor som är intresserade av att dejta, för att sedan kontakta de profiler som verkar intressanta. På så vis försvinner ett av de jobbigaste momenten med datingsajter idag, nämligen att man ofta blir kontaktad av medlemmar som bor i andra änden av landet. Ju grönare område som visas desto fler människor befinner sig där. Om du håller muspekaren över ett område ser du också hur många som bor där.

En annan feature är att kunna säga ja eller nej till vissa profiler, ungefär som på Are you interested? som är en datingapplikation kopplad till Facebook. Du väljer utifrån bild vem du kan tänka dig att gå vidare till nästa rond med.

För en liten summa pengar kan man få sin bild och profil highlightad för alla andra så att ens användare kan få mer exponering. Man kan då även skriva ett litet meddelande som alla kan läsa.

Badoo finns också som app till bl.a. iPhone. Det finns även fler sidor där ute med speciella inriktningar.

Se dock upp med det här!

Vi har sagt det förut och vi säger det igen: Dejta gärna fler än en samtidigt, det finns ingenting omoraliskt i det. Men se upp med Badoo på den här punkten. Sajten mailar nämligen ut ett meddelande till alla dina kontakter på Hotmail (och troligen på andra mailplattformar också, t.ex. Gmail) att de har fått ett meddelande från dig på Badoo. För att läsa meddelandet uppmanas de att bli medlemmar. Tänk själv, det vore ju inte så kul om du skulle råka generera ett mail till en person du just dejtar att de borde gå med på en annan dejtingsajt för att prata med dig där (såvida ni inte träffades på Badoo). Det kan vara klokt att ha en mailadress för medlemskap på olika datingsajter och en separat där du skriver till folk du gått vidare till att dejta.

I och med att sajten jobbar med kartor och var man befinner sig så kan det också bli så att man exponeras för andra som man känner. Särskilt om man bor i en småstad.